Endelig!!

Jullemor?

 photo IMG_1427_zpsvx1wlqmw.jpg

 

Okay, nu kommer vi lige ind på et af mine måske mest sårbare områder- nemlig historien bag de her to banditter. Dette bliver muligvis et lidt lang indlæg.

Når jeg ser tilbage på mit liv, for bare 5 år siden, havde jeg ikke i min VILDESTE fantasi regnet med, at jeg skulle være ‘ung mor’ – Jeg havde fuld gang i min dansekarriere og det var i træningslokalet jeg brugte størstedelen af døgnets 24 timer, jeg passede og plejede mine veninder, familie og min kæreste Cato (børnenes far) – Vi var unge, vilde, var LIGE flyttet sammen, Cato var lige blevet student og jeg læste endnu.

Jeg har altid lagt kæmpe stor energi i de projekter, som jeg har haft i luften, og havde derfor aldrig tænkt, at børn var noget jeg skulle finde plads til før MANGE år ude i fremtiden (midt 30’erne) – Sådan blev det ikke helt, for inden vi havde set os om var jeg gravid med Isaac. Vi fandt meget sent ud af det, da jeg ikke havde et eneste symptom på graviditet, heller ikke en tyk mave. Jeg gik til læge flere gange og fik lavet tests og fik hver gang sætningen: Rolig Julie!! DU SKAL IKKE HAVE EN BABY. – du har mavesår, tarmslyng, cyster og jeg skal komme efter dig, hvad jeg ikke fik afvide der var galt med mig. BULLSHIT – efter nogle måneder kom der en baby. En lille sød, dejlig, sund og rask Isaac. Verdens lækreste lille mirakelunge. Jeg må indrømme, at jeg godt lige kunne have brugt LIDT længere forbredelsestid, men jeg skal også være ærlig at sige, at havde jeg selv kunne nå at vælge et barn fra på det tidspunkt – så havde jeg gjort det.

Han legede gemmeleg og drog sin lille mor til vanvid i rigtig mange måneder uden vi vidste, at han var der. Meget mærkeligt. Men han kom og hele mit liv ændrede sig. Faktisk kan jeg ikke rigtig huske noget fra hverken fødsel eller dagene efter – kun meget få glimt af forskellige episoder. Jeg var helt kuk kuk og rundtosset og er dagen i dag LYKKELIG for at Cato var med mig på det her tidspunkt. Jeg vil vove at påstå, at han var lidt mere klar i hovedet og tog opgaven og tjansen som babydaddy til sig på 0,5. Jeg har aldrig været hende der, som nærmest sprang op i barnevognen når der kom små niecer og nevøer til verden. Jeg synes da at de var søde nok, men var absolut ikke ved at brænde sammen over det og har bestemt aldrig været i nærheden af at være skruk. Man kan vidst roligt sige at det der romantiske billede, af en mor der går rundt med giga mave, tæller dage, sætter krydser, gør klar, og nusser om børneværelset – det blev ikke mig.

De første par måneder ringede sygehuset og sygeplejerskerne konstant. Ikke fordi at de var bekymret for barnet, men fordi at de ville advare mig og forberede mig på en eventuel fødselsdepression, eller i hvertfald bare en efterreaktion, men den kom heller aldrig. Jeg vågnede op hver morgen og tænkte: Nå er det i dag jeg skal gå og hulke hele dagen, eller falde ned i et stort sort hul. Det skete aldrig, for jeg var lykkelig. Jeg følte mig som et helt menneske og fuldstændig forenet med min lille dreng. Jeg var mor- og jeg var god til det.

Nogenlunde samme historie ligger bag frk Alba, dog var min forberedelsestid noget længere og jeg havde da også en halvstor mavse til sidst.  Der er ca halvandet år imellem de to og de er fuldstændig ligesom tvillinger. De er hinandens ét og alt, og de har altid hinanden med. Cato og jeg er ret enige om, at det er vigtigt, at børnene både ser mor og far så tit som overhovedet muligt, så det der med at have dem skiftevis en uge ad gangen- den er vi ikke med på. Vi forsøger så vidt muligt at hjælpe hinanden og dele dagene op, lave ting sammen osv. Vi bor tæt på hinanden og så længe at børnene ikke går i skole endnu, så gør det ikke noget, at have base to steder.

Med årene har jeg naturligvis tænkt rigtig meget over, hvad opskriften på en god mor er? – sagen er bare, at den findes ikke. Jeg har på min egen måde måtte mærke efter i min mave og gøre de ting som JEG synes var rigtige. Jeg tror ikke nødvendigvis at man bliver en bedre mor, af at gå derhjemme i træningstøj og fedtet hår og KUN koncentrere sig om ‘lille baby nulle mulle basse’ – man glemmer sig selv og ungen bliver højest sandsynligt fuldstændig overstimuleret og morsyg. Der er self børn der græder uafbrudt i 4 måneder, de er lige “fredet” her. Stakkels forældre altså, åh!! 🙁

– For mig handler forældretjansen om kærlighed og ansvar, og hvordan skal man kunne tage ansvar for en lille baby, hvis man ikke engang kan hive sig selv op af den sorte gryde og komme ud af døren- og rent faktisk ligne et levende menneske. Jeg tror at det er sindsygt vigtigt, at man ikke lader livet og hverdagen gå i stå eller i hvertfald på standby i de år ungerne er små. Hiv dem ski da med. De er små mennesker, de kan godt holde til det og de bliver højest sandsynligt også meget nemmere at have med ud, når de bliver større. Det har været vigtigt for mig som mor, at jeg har kunne have dem med mig. Jeg ville dø indeni, hvis jeg skulle sidde hjemme hele tiden. Børnene er jo en kæmpe del af den Julie jeg er i dag- og det største man kommer til at opleve her i livet <3 få nogle unger 😉

 

 

18 kommentarer

  • Anna

    Hej Julie!

    Nu håber jeg, det er ok jeg spørger. Men er det helt udelukket, at dig og din ekskæreste finder sammen igen? Og har det været svært for jer at finde en anden kæreste, nu da i har fået børn og har sådan et tæt forhold til hinanden?

    xx Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hej julie, super fed blog og indlæg! vil lige hører om du så fik din menustration i de måneder hvor du ikke vidste du var gravid?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie Kløve

      Hejsa. Ja det havde jeg. Den var lidt uregelmæssig, men det har den altid været pga alt min dansetræning. 🙂 1000 tak, håber du fortsat har lyst til at følge med :*

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberthe

    Hej Julie 🙂

    Følger dig på Instagram og synes det er super fedt du har lavet en blog. Du super hyggelig og inspirerende at følge.
    Du må på forhånd undskylde hvis du føler mit spørgsmål er nærgående (bestemt ikke hensigten), men af rent nysgerrighed kunne jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre hvad har man “af muligheder” når man gentagende gange af lægen får af vide, at man IKKE skal have en baby, og pludselig ligger i armene med en? Har I ikke sat en klage/erstatning igang? Jeg tænker bare det er jo ikke en “lille ting” Og tænkt hvis du netop var endt ud i en fødselsdepression.. det jo ikke bare lige at komme ud af. Hvad er ens rettigheder så at sige?

    Men igen super fedt med din blog og dit 1. indlæg er allerede rigtig spændende. Håber du fortsætter så åbent og ærligt. Helt klart det der i min optik gør en blog rigtig god. Og så har du og din ekskæreste (at dømme ud fra billederne) virkelig nogle kønne børn

    //AK

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi

      Hej Julie.
      Hvor er du sej at du deler din historie, som er så vild og fascinerende på samme tid.
      Jeg har selv haft min gang på danseskolen og har hørt din s
      Historie ( og blevet skræmt da jeg er på samme alder som dig).
      Hatten af for at du har taget det i stiv arm og bare nydt dine to lækre unger.
      //
      Heidi

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • line

    Sorry mente alle 9 måneder. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • line

    Ej hvor er jeg glad for du er startet med at blogge. Har fulgt dig på IG i hundrede år, og har virkelig ventet på at du skulle starte en blog! Syntes det er totalt sejt, at du er 23 år og mor til to. Du virker så cool og rolig omkring det. Jeg havde selv en veninde der først opdagede sin graviditet da vandet gik. Hun havde heller ingen mave eller symptomer på at hun var gravid. Hun tog sin p-pille og festede alle 12 måneder. Og alligevel fik hun en sund og rask pige!
    Vil du ikke fortælle mere om din graviditets historie med Isaac? Havde du også helt flad mave – eller var du “oppustet”? Og kørte du også i samme rille som min veninde med p-piller og fest samt træning? Eller var du forhindret i forhold til at lægerne havde diagnotiseret dig med tarmslyng og mavesår? Undskyld min lange besked. Jeg syntes bare det er så forudunderligt hvad ens krop kan – og specielt dette her med at skjule en graviditet for en selv.

    Kram <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie Kløve

      Det er helt ok. Jeg havde en hel flab mave, jeg begyndte at få kvalme af mine p-piller, så dem droppede jeg ligeså stille, drak ikke pga mavesår – så jeg har uden at vide det faktisk været ret skånsom. Jeg var lidt oppustet til tider, men ikke mere end når man har sin mens :/ det sker ikke så tit, men det kan alligevel ske. Nu kender jeg heldigvis min krop og ved hvad jeg skal reagere på 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • line

      Tak for svar. 🙂 jeg skal lige spørge om noget her på falderebet. Tog du ALDRIG en graviditetstest? Og hvad troede du selv smerterne var? Troede du fuldt ud på lægerne, eller havde ud en mistanke om at du var gravid, selvom lægerne ikke mente du var?
      Blev du egentligt aldrig scannet?
      Undsyld de mange spørgsmål 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie Kløve

      Jeg tog 10.000 negative tests. Jeg reagerer ikke på de der tissetests- heller ikke dem hos lægen. Da jeg var i 7 måned med Alba viste mine tisseprøver negative 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mari-Louise

    Hej Julie
    Rigtig dejligt du er begyndt at blogge LÆNGE VENTET

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mari-Louise

    Hej Julie
    Rigtig dejligt du er begyndt at blogge LÆNGE VENTET

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe W

    Fedt indlæg! jeg er selv ung, og venter mit første barn her til sommer. Synes det er fedt du er begynde at blogge, og glæder mig til at følge dig i fremtiden!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    OMG! Jeg elsker allerede din blog!!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

    Hej Julie. Jeg har et måske lidt personligt spørgsmål men jeg er ret nysgerrig om du var på p-piller og tog dem fuldstændig regelmæssigt eller om den var smuttet, da du blev gravid? 🙂 grunden til at jeg spørger er nok at jeg selv er lidt bekymret for pludselig at skulle have et barn en dag uden nogen forvarsel, på samme måde som du oplevede det. Beklager det lidt bramfri spørgsmål. held og lykke med bloggen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie Kløve

      Hej Natascha. Det er helt okay at du spørger, jeg forstår godt at det kan virke skræmmende. Jeg var på p-piller, måske er der smuttet en. Det er ikke til at sige helt 100%, og jeg er klart et særtilfælde. Det sker meget sjældent. Jeg får i dag taget blodprøver en gang om måneden. Graviditet går i blodet med det samme, så hvis du er i tvivl, så lav en aftale hos din læge.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Natascha

      Tak for svar 🙂 Kan godt se det selvfølgelig er svært at vide om en er smuttet, når det lå 9 måneder tilbage i tiden, da du fandt ud af det. Da du fik beskeden fra lægen gentagende gange “Rolig Julie!! DU SKAL IKKE HAVE EN BABY” undrer man sig lidt over, at de ikke da tog en blodprøve, for det går jeg så ud fra er en helt sikker måde at vide det på?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • HØØØØØØRT

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig!!